Tukar Enjin Kelisa

Kalau radio dengan jam kelisa x menyala. Enjin EJ-DE 1000cc Kelisa jauh lagi sedap daripada pasangan enjin 4G13 pada sebuah Wira dengan bonet Evo, pastu kelam kabut nampak Fortuner warna oren. Kalau tak nak layan turbo tapi nak power jugak, enjin K3 ini jugak didatangkan dengan versi N/A yang boleh dimuatkan ke dalam cesi. So sy pun decide tukar bateri. nak tanye abg tadi saye hantar sc proton acond saya kalau bawak tibe2 rasa angin je die nye sejuk xde. say carlist. enjin gegar and xbleh blah. saya di kelantan. 00 Gear box Auto MYR 90. Saya baru lepas tukar bateri kereta. keje utk kete kancil ni tak makan masa yang lama 2 hari dah settle. Simtomnya selalu berlaku sentakan atau Jerking ketika enjin sedang running atau dihidupkan. enjin kereta mati di tengah2 malam. Buat sendiri ja kat rumah. panjang lebar aku explain mengenai PENUTUP RADIATOR, tapi takpe, tak rugi korang tahu benda ni. Risiko tuan tidak ada ABS dan kena modified beberapa perkara. ada 3 engine mounting. kalau swap enjin kelisa GUNA gearbox 1. mmg dok amal semua tu tapi dia jadi jugakdah sampai ajal dia gamaknya. baru2x ni, aku beli kelisa cover head. Senarai Upah Harga Bagi Model MyVii, Kenari, Kelisa dan Viva Job Description MyVi 1. Anba, Kereta: Perodua Kelisa 1. p bengkel yang sama pomen kata confirm disebabkab piston ring dan kena buat full overhaul. Test before you finalize the wiring. kelisa dan kenari boleh on kan kereta pastu cari button merah dekat tempat buka bonet depan. Hidupkan enjin dan pastukan semua peralatan dan sistem kereta berfungsi dengan baik; Mengganti bateri pada kenderaaan lama Ketiga2 versi prosedur di atas adalah untuk kenderaan yang ada menggunakan ECU. Ayah bertahan begitu lama,setahu aku kat kampungku,apabila seseorang tu kematian isteri. my Fire Starting Automobil: Convert Enjin Daihatsu Yrv Ke Perodua via firestartingautomobil. Kalau masa pecut saja baru asap keluar - valve seal haus suda. smpai dah under power. HARGA ADALAH BERUBAH MENGIKUT PERKEMBANGAN SEMASA. VTEC ON~!. Assalamualaikum,sy nak tnye,sy pakai waja CamPro,bila sy start,ada bunyi kasar pada enjin,lepas dah start ok,dalam masa 10 ke 15 minit sy start,ada bunyi ketukan di tappet,bila jln x ada bunyi,klau sy benti kerata dalam keadaan mencondong kehadpn tappet akan berbunyi. The best thing about owning a Perodua is the ability to get spare parts to replace as well as enhance your car. Ok guys, today, lets see what they usually have in the half cut shop (kedai potong). Yang ini saya sendiri pun ambil ringan, maklumlah jarang dengar pula orang tukar lubricant compressor. masalah sy: 1. enjin gegar and xbleh blah. Kereta Kelisa. Upacara memanaskan enjin adalah antara amalan yang sinonim dengan hampir semua pengguna kenderaan di seluruh negara. Tanda Coil Plug Rosak. ** jika lampu isyarat. Dalam post sebelum nie aku ada cerita yang aku ada sebuah perodua Kelisa. Dijamin tiada sebarang modifikasi pada enjin. Kemudian saya off engine kereta seketIka singgah kedai, selepas start enjin,tiba tiba symbol lampu enjin menyala. cik tom beli kelisa ni masa pertengahan bulan 5 tahun 2011. p anta bengkel kata bunyi fly wheel. setelah radiator diservis, masalah high temperature masih tidak selesai. Sy nk bertanya sikit. @ Anonymous mengenai kancil 660 nak tukar kepada enjin kelisa 1000 ccdan jika masuk l2s. sy top up mnyk gb kelisa auto sy lbh kurg 50 ml sbb sy tukar radiator kereta. Kita cerita bagaimana nak tukar minyak hitam kereta vios k. Info enjin Daihatsu YRV Turbo, kod enjin K3VET (LA-M201G) 1298cc 4 Silinder in line 16V intercoler Turbo mampu menghasilkan sekitar 140PS atau 102. Page 1 of 2 - masalah computer box KELISA - posted in Perodua Owners Forum: hisaya amat perlukan pendapat dari andaSy memiliki perodua kelisa sejak 2002. Engine Service - Change oil and filter 2. kereta saya saga FLX auto. Kereta memang dijaga baik dari segenap aspek - enjin, body dan kebersihan. Enjin mounting harganya lebih kurang 5 kali ganda dari top mounting. mira l2s,moderno,L512,l502,coure,gino,move. YRV - KSVET / K3VE. tukar balik pakai mineral. Jawabnya kena tukar dengan kabel baru. HARGA ADALAH BERUBAH MENGIKUT PERKEMBANGAN SEMASA. bergantung pada mekanik dan kawasan. Dan kami tukar sekali condensor baru. Buka penutup radiator; Buka drain plug (skru untuk buang air) Tunggu air keluar sampai habis; Tutup drain plug; Isi air kosong; Start enjin dan tunggu; Tutup kembali penutup radiator; ok. Kereta kancil berkeadaan tersenggut-senggut dan bunyi enjin yang seakan-akan ingin berhenti. 00 UPAH TUKAR TIMING BELT 4PISTON TWIN CAM ALL JAPAN CAR RM120. Tetapi kalau enjin asal kereta kita 660 atau 850 naik terus ker 1300 memang confirm tak lepas. ni terjumpa blog ni. Tq kawan2 support💪💪💪 10/07/2019. Fius bawah steering fius 15 acc pn dh cek. Price: MYR1,450. kononnya service aircond RM130. Overhall 7. Perodua kelisa, perodua kelisa for sale, perodua kelisa spare parts, perodua kelisa panel light on, perodua kelisa radio wiring diagram, perodua kelisa 2002 review in malaysia, L9 Move Kenari Halfcut Engine Jb Jbdet Turbo Japan via www. bila xdpt kesan ape masalah bengkel kata masalah gearbox. silverstone 165/60/13 - RM120 kalau sailun, RM115. bagu tukar enjin turbo 660 skli. Kalau lelaki takpe, kalau perempuan, haihh, kesian. Saya suggest tak perlu pun tukar header/extractor tu pun, apa yg perlu dibuat untuk tambah pick up dan response gear auto enjin anda? He he he Anda bukak bumper depan, anda pasti nmpk tabung dekat dengan extractor tu. Lokasi kereta di Kuantan. boleh ka gearbox digunakan semula dan adakah enjin itu boleh terus masuk tanpa mengubah apa seperti mounting dan lain2. Mula-mula jack kereta belah kanan, sebab kena tinggikan bawah kereta supaya senang untuk membuat kerja seperti gambar atas. Enjin ni lebih kurang dengan enjin perodua myvi tapi YRV ni dilengkapi dengan sistem turbo. Normal Overhaul without engine remove. Unknown 6 Februari 2020 8:13 PTG. Kt area engine pn dh cek fius 30 tukar dengan headlight fius 30 pn x menyala. 9)pgunaan mnyak lbh kurang ngan enjin kelisa 1. bila 2 ari xhidupkan kereta. Tp bawa hiway, jb ke kl habis separuh bar je… Handling mmg superb. gbox mounting n enjin mounting da tukar. tpi msi lgi dlm keadaan yg sma. Di atas tadi aku cerita secara ringkas mengenai cara-cara tukar air radiator kancil. dan enjin boleh. Anybody who own or used Perouda Kelisa are invited. 0 Manual '04 saya nak tukar gearbox auto ke manual. boleh tolong tunjuk tak cara nak buka dashboard? nak tukar lampu meter. my 2019; Harga Perodua Axia 2018 Kuching; Perodua Kelisa 1. Berbalik kepada kilang demak. Reply ctine suibolMar 19, 2014, 11:45:00 PM Salam sejahtera tuan kereta kelisa auto 1. Meter tank minak (Bar) tak taily dengan digital no. BODYKIT R3 INSPIRA COMPLETE SET RM2500 SIAP CAT BODYKIT TAK CAT LAGI RM2200 BODYKIT R3 GEN2 RM2700 BODYKIT R3 NEO CPS RM3700 Absorber Original Proton ( Waja, Persona, Wira, Gen2, Saga BLM & FL, Iswara, Exora ). 0cc ENGINE SECOND HAND DARI JAPAN. Kereta saya baru shj on symbol enjin, selepas hujan lebat Dan saya terpaksa lalu takungan air banjir d usj. These days, Perodua brings the cheapest cars to our automotive scene. Keadaan enjin halfcut tersebut pon tidak dapat di pastikan keadaan nya. Bulan Februari tahun ni, lagi sekali Cik Lisa tak boleh start. 0auto Tahun 2001 Dalaman kemas Enjin cemerlang xde leaking Baru tukar ~Mounting enjin ~Timing belt ~Driveshaft ~Motor & suiz power window. saya baru tukar enjin mounting tp masih juga gegar. cuba tengok switch di ruang enjin, kadang2 switch tu rosak, atau bolt di viper motor longgar (Persona 2007-2016) May 16, 2018 at 10:46 AM perniagaan online said…. Upgrade Perodua Kancil to EFI fuel system (with/without Turbo) Perodua kancil is a well know fuel saving compact car operated with its carburator fuel system Nowdays, every new car comes out with Electronic Fuel System (EFI) that will quarantee you a lower fuel consumpation especially on compact car. 0 Timingbelt set - RM 190. kalau dlm keta tu rasa sangat gegar dekat stering. nape yea pagi2 autocok x berfungsi. Tukar absorber jenis minyak, kalau jenis gas cepat jadi keras (3 tahun ++ saja). cuba bgi tips ape yg rosak,minyak hitam ok,bru tukar,tpi atas head minyk hitam. Reply Delete. Drier filter ganti baru 3. enjin gegar and xbleh blah. Perodua kelisa, perodua kelisa for sale, perodua kelisa spare parts, perodua kelisa panel light on, perodua kelisa radio wiring diagram, perodua kelisa 2002 review in malaysia, L9 Move Kenari Halfcut Engine Jb Jbdet Turbo Japan via www. 0 memang terbaik tak ada masalah kalau asal enjin kereta kita 1000 cc diupgrade kepada 1300 cc. Storia/yrv 1. Tapi baru 2 kali tukar minyak fully la kan. Thursday, December 9, 2010. Tukar tayar jika ada benjol, dinding koyak, kelihatan benang tayar, atau lubang yang agak besar atau dalam. 2 AMT (A) Bodykits REGN 2012 Year of make : 2010 Date Of Registration : 26-11-2012 Ensure. Lampu amaran CVT menyala dan pada masa yang sama enjin mati mengejut. YRV - KSVET / K3VE. lg satu kalo nk wat gak ko kene wat mounting enjin cket kot. 97kw @ 6,400rpm dengan tork maksima pada 176Nm @ 3,200rpm. 0 berapa angaran kos semua tmasuk endorse jpj. Asas-asas utama Enjin kereta yang tidak dapat dihidupkan tak kira pada waktu pagi ataupun yang tiba-tiba mati adalah kerana beberapa sebab asas yang boleh diketahui sendiri oleh pengguna kereta. Yang ini saya sendiri pun ambil ringan, maklumlah jarang dengar pula orang tukar lubricant compressor. gegaran adalah sifat semulajadi enjin 3 silinder. proton saga blm tukar intake manifold; teksi tukar clutch,kelisa servis,tiara macam2 biki top overhaul waja arwah ayah kak ira. kelisa dan kenari boleh on kan kereta pastu cari button merah dekat tempat buka bonet depan. Kalau lelaki takpe, kalau perempuan, haihh, kesian. Kami menawarkan Cat 2K, Cat 2K touch up, membaiki kenderaan yang telah lekuk atau remuk akibat kemalanga, memasang sunroof, kimpalan & ketuk, overhaul dan banyak lagi. Dijamin tiada sebarang modifikasi pada enjin. Buat sendiri ja kat rumah. say carlist. Blh kah send gambar wire yg perodua tukar lampu enjin viva saya menyala juga. siap sunroof. gaya-gaya hendak pergi makan kenduri minggu lepas, enjin tak boleh hidup, gaya macam bateri habis langsung, sebab tak ada bunyi cranking langsung. leh pakai jugek. Storia/yrv 1. Skip navigation Sign in. enjin bgegar mcm nak mati. Radio kelisa saya, backlight dia selalu menyala walaupun enjin mati. Skip navigation Sign in. Lower arm adalah komponen kenderaan yang tergolong dalam kategori suspension system. kalau tak salah aku 1 st generation persona banyak masalah dengan air intake systemnya. Kalau nak buat sendiri pun boleh. Kelisa guna komponen dari Denso. tp da tukar dari manual ke auto. Here are 4 Perodua Cars that you may want to get. 3 K3-VE, from Myvi or Toyota Passo/Boon/Daihatsu Sirion1. Auto hari tu sya excdint enjin dia pacah kana langar batu so skg kereta tu kalu nak buat mahal so sya nak jual alat2 dia spe2 yg nak boleh cll sya 0142244821 Sunday, May 21, 2017 4:26:00 pm Unknown said. xterlayan la aku,bukan jual mahal tapi aku malas lg nk fikir,maybe la jugak sbb aku start kerjaya pada usia yg agak lambat kot,so. memang kena gantung enjin (tgk gambar bawah cemana enjin kereta digantung). ciktom xde kuar kos baiki kerosakan. Buy and Sell Group. Application: Perodua Kenari (2000 - 2009) Manual Transmission. Kereta ni body dia kecik tapi berat. 1999 perodua kembara tukar enjin terios, 1999 perodua kembara tukar enjin terios, new perodua kembara 2019, perodua kembara baru, perodua kembara modified, perodua kembara dvvt, kelab perodua kembara, perodua kembara engine, perodua kembara 4x4, kapasiti tangki petrol perodua kembara, perodua kembara 2020, perodua kembara reverse switch,. Kalau tak nak layan turbo tapi nak power jugak, enjin K3 ini jugak didatangkan dengan versi N/A yang boleh dimuatkan ke dalam cesi. ape yg berlaku sbnrnye & boleh ke sy cek paras mnyk dlm keadaan enjin melahu tinggi mcm tu?. Top Mounting ni agak sukar diganti dibahagian kanan kereta, jika upah orang, kena perhatikan betul2, jangan pula rosak drive shaft pulak. ; Cari barangan untuk dijual, di jual atau bidaan dari penjual/pembekal kita. July 11, 2013 at 6:33 PM. So, di bawa ke KL untuk ditukar enjin. dan dalam pada masa yang sama saya ingin membuat proses tukar nama kereta saya (produa kelisa) kepada adik ipar saya. Test before you finalize the wiring. com Random Image. kancil 660 tukar enjin kelisa kancil 660 untuk dijual kancil 660 top speed kancil 7jj kancil 72mm kancil rim 7jj kancil 850 kancil 850 untuk dijual. 3 twincam (K3VET) - Tiptronik. - RPM akan turun sedikit semasa keadaan idle. mslhnye skrg bile sy letak ke gear N enjin melahu tinggi. Enjin 1NR-VE empat-silinder pada Bezza 1. Kereta anda enjin bergegar, berbunyi, dashboard bergegar kecil dan membuat kita memandu tak selesa, ini adalah di sebabkan getah enjin kereta…. Sekira boleh, masukkan sedikit enjin treatment setiap 7 atau 8 kali menukar minyak hitam, pasang turbo timer (untuk enjin turbo), panaskan enjin dalam keadaan melahu sebelum memulakan perjalanan. Pomen ckp masalah gearbox. tpi msi lgi dlm keadaan yg sma. pening dah ni. kereta saya saga FLX auto. persona aku ni kira 2 nd generation persona la. Info enjin Daihatsu YRV Turbo, kod enjin K3VET (LA-M201G) 1298cc 4 Silinder in line. nak tanye radio kelisa lampu led tak mati bila mati enjin led radio player sllu on tp tulisan x kluar. Masalah sy kadang2 bila nak tukar gear R ke P enjin tiba2 mati. 00 Gear box Auto MYR 90. Kalau kereta model lama (kancil 660 sehingga 1996) yang pakai "Petnam" atau contact point, suruh meknaik cuci contact point setiap 3 kali tukar minyak injin dan. 0 jer lepas nak masuk puspakom. Hello bloggershari ni aku nak kongsi korang semua tentang kerja yang sedang aku buat sekarang kat bengkel buruk aku tu. Kelajuan 150km/j itu cuma dalam tempoh 15 saat sahaja semasa sedang memotong kereta. kecuali kereta kancil,kelisa dan kenari. Kuala Lumpur. Perkongsian berkaitan minyak hitam atau maklumat minyak pelincir JTX1000. boleh ka gearbox digunakan semula dan adakah enjin itu boleh terus masuk tanpa mengubah apa seperti mounting dan lain2. Tukor ring piston rasenye x padan dah kot. SOUZOU MOTORSPORT - Top Engine Conversion Specialist in KL The Top Engine Conversion Specialist in KL ( Tukar Enjin Specialist in KL) 1. Tapi ingat nak tunggu bonus masuk tahun depan. Usually they have like a big factory size shop storing a lot of car parts, car body chasis and other car accessories with va. Top Mounting ni agak sukar diganti dibahagian kanan kereta, jika upah orang, kena perhatikan betul2, jangan pula rosak drive shaft pulak. color whiteeuro r bodikit harga 32000boleh nego sikit2 honda civic eg untuk dijual civic eh4 thn 93untuk dijual b16a manual. jadi kene lah tukar vavle cover. HOW TO CONVERT YOUR KELISA TO MINI COOPER ALIKE. Pg Kedai buat leaking test, tukar high pressuer paip, ac valve, compressor, condenser, drier, filter, sejuk sikit tapi masih tak sejuk spt asal dan lambat sejuk. personally, saya dah test, engine ok jer. A few picture snapped for your general view. Isipadu minyak gearbox yang diperlukan ialah 2. local content kurang. Tukar tayar jika ada benjol, dinding koyak, kelihatan benang tayar, atau lubang yang agak besar atau dalam. - sedikit pickup membantu enjin smooth. Overhall 7. G SC diaorg ckp knock sensor n tukar r hrga dlm RM200++ bila nk blik ptg 2 msih jerking g sok cti kje lgi hntr sne blik dh 2 hri aku cti utk hntr kreta sbb bnda2 cmni hnya boleh check pda isnin-jumaat je sbtu juz service je ahad ttup. Enjin takkan mati kalau bateri dicabut. gbox mounting n enjin mounting da tukar. com Kelisa Gino The King!!! Mekanika - Permotoran Gaya Baru via www. Tapi ingat nak tunggu bonus masuk tahun depan. Apabila enjin telah dihidupkan sepatutnya lampu isyarat ini akan kazman,tq krn beri info terbaik,bermanfaat serta jelas. ** jika lampu isyarat. Kalau tak elok, kasi tukar la, itu pun mau cakap ka. tukar airfilter baru sblm n slpas repair masih kuat makan petrol jge. Call for details. atas nasihat seorang kawan, aku membelinya sebab barang ni ssh maw dapat (rare). Simtomnya selalu berlaku sentakan atau Jerking ketika enjin sedang running atau dihidupkan. Tukar enjin adalah perkara paling mudah bagi mekanik tapi bagi pengguna yang tiada sedikit pun pengetahuan mengenai enjin yang masih boleh digunakan akan menyebabkan kesusahan dikemudian hari. memang enjin ni la yang masuk kat dlm enjin bayaku ok plan aku untuk kete ini adalah--tukar sport rim black racing banana warna chrome 14 inci-tukar face lift depan jadi l502-pasang side skirt l502 @ alto works-pasang lining chrome kt pintu empat empat. Kereta akan mula bergerak kehadapan. tapi 3 silinder. Setiap 5,000 km pergi ke workshop, tukar minyak injin (jika gunakan minyak biasa), tukar penapis minyak setiap 2 kali tukar minyak injin dan tukar plag setiap 3 kali tukar minyak injin. Lepas tukar timing belt dan water pump, enjin gegar bila start, enjin bunyi kasar terutama bila tekan. SHOHAIME ,PUCHONG PERDANA,SELANGOR. Sy hanya mencadangkan sahaja. Jika mampu tukar ABS , Sebelum tukar , pastikan sistem dalam keadaan bersih serta minyak ditukar 100% 5. Jika Enjin Kereta Injection, saya rasa masalah stepper motor. Standby satu kaki tekan break. 9)pgunaan mnyak lbh kurang ngan enjin kelisa 1. makn nya kene tukar engine mounting. com Fire Starting Automobil: Prosedur- Kancil Convert Kelisa via firestartingautomobil. Cuma sedia duit lebih sikit untuk insurans dan road-tax. Jangan abaikan service pertama ini kerana pada masa ini minyak enjin dan minyak gear box yang mengandungi lebihan besi atau habuk besi di dalam enjin akan dibuang bagi mengelakkan enjin dan gear box terhakis. Drier filter ganti baru 3. Sy nk bertanya sikit. Tukar Enjin Kelisa 1. Popular Posts. Saya baru lepas tukar bateri kereta. Jika berkurangan maka silalah top up atau tukar sahaja lubricant. post-1319567918927962381 2015-02-01T22:59:46. 10W lebih effisen berbanding 15W jika suhu lebih sejuk dan sesuai untuk enjin mula beroperasi Pada suhu tersebut. Kelisa/Coure/Gino (KCGfamilia) has 14,183 members. Yrv Turbo 1. Ada yg kata suruh cek relay suis aircond. Isipadu minyak gearbox yang diperlukan ialah 2. mau buat top overhaul. com Perodua Kelisa Ezi For Sale Buy, Sell, Vehicles, Cars via www. Second hand Perodua Kelisa cars, used cars. Untuk Pertanyaan Quotation Boleh. mcmana nak buat urusan dgn puspakom dan jpj dgn kadar penurunan cc lebih 25% tu bang jeff? Tuesday, 9 October 2012 at 11:33:00 GMT+8. pas 2 blok die macam dah besor cket. Jika bunyi tersebut hilang, ini menandakan, anda perlu menukart timing belt dengan segera. Call for details. Page 1 of 2 - masalah computer box KELISA - posted in Perodua Owners Forum: hisaya amat perlukan pendapat dari andaSy memiliki perodua kelisa sejak 2002. Upgrade Perodua Kancil to EFI fuel system (with/without Turbo) Perodua kancil is a well know fuel saving compact car operated with its carburator fuel system Nowdays, every new car comes out with Electronic Fuel System (EFI) that will quarantee you a lower fuel consumpation especially on compact car. Brake Pad (Front) Brake shoe (Rear) Brake pad (rear) Engine mounting per pieces. Kebanyakkan ECU moden berkebolehan mencari masalah timing chain yang meningkatkan kebolehpercayaan terhadap keseluruhan sistem. boleh hidup di dalam air mahupun di darat. kelisa ni tak nampak retak pun tetiba ja meletup. Kalau sudah cair maka bolehlah ambil spanar untuk buka 'drain plug' tukar dengan minyak enjin baharu jika tidak menggunakan khidmat formen pilihan anda. 0 Manual '04 saya nak tukar gearbox auto ke manual. Tapi pada suatu ketika tiba tiba kurang sejuk. Pada hari itu juga, saya telah melakukan penukaran timing belt keatas kereta Viva saya dan memilih untuk membeli full kit timing belt original Jepun berharga RM200 tetapi setelah melakukan rundingan. Pecut perlahan-lahan sehingga kereta mencecah 3000 rpm, lepaskan pedal minyak sambil menekan pedal klac dan tukar gear ke gear dua. Masalah sy kadang2 bila nak tukar gear R ke P enjin tiba2 mati. Saya pakai kelisa 1. 3 injin lantai RM 4000 Harga-harga diatas adalah termasuk seperti. 0 liter - kuasa kuda 60 pada 6,000 rpm dan 90nm tork dicapai pada rpm rendah 3600. Sambil tu tengok kat hujung kabel yang bercantum dengan plug. YRV - KSVET / K3VE. tukar airfilter baru sblm n slpas repair masih kuat makan petrol jge. "Oh, enjin kereta cik ni dah teruk. Kepada pemilik kenderaan seperti Kelisa, Atoz, Kancil, and MYVI. com Random Image. P/S : * Kalau banyak duit tukar palam pencucuh jenis NGK G-Power - (harga mahal sikit). Lepas tow ke woksop terus dia ok pulak. pas 2 blok die macam dah besor cket. Brake Pad (Front) Brake shoe (Rear) Brake pad (rear) Engine mounting per pieces. Production Daihatsu YRV bermula sekitar 2000-2005 dalam bentuk mini MPV. 3 twincam (K3VET) - Tiptronik. di darat sebagai perodua Kelisa, di air sebagai ikan Kelisaekekekkeek. pendek kata, usik satu semua kene usik. Sesuai untuk enjin injection dan karburator. Daihatsu Mira L700 Coure (Produa Kelisa) Pada tahun 1999. Perodua ViVA ini direka berdasarkan generasi keenam Daihatsu Mira. kereta jepun mesti ada yang sama. Price: MYR1,450. Maybe the new china radio dont follow the standard or the kelisa itself. Lepas tow ke woksop terus dia ok pulak. Kereta memang dijaga baik dari segenap aspek - enjin, body dan kebersihan. This is one of the halfcut shop in Selangor. Berikut adalah kos untuk anda yang berminat, memasang injin ini kedalam kelisa/kenari/Myvi KKelisa/Kenari 1. Spesifikasi: Model:proton wira a/b Tahun:1994 Enjin:4g93t gsr aksesori tambahan:turbo timer, boost meter, disc evo dpn blkang, piping 2. Kalau radio dengan jam kelisa x menyala. CC kete mungkin agak sama tapi valve dah berubah. Aku tolak balik kereta ke. Enjin takkan mati kalau bateri dicabut. Dan pastikan komponen ini diperiksa/diganti. Kesemuanya adalah merujuk kepada maksud dan tujuan yang sama. kalau buka bonet tmpt yg nmpk sangat gegar tu d bahagian atas enjin tmpt hose. Perodua Axia 2017 dilancarkan – enjin 1. 00 UPAH TUKAR ENJIN KLAC ATAU GEAR BOX KANCIL/KENARI/KELISA RM150. Enjin sesaran terbesar adalah EJ-VE yang di mana kita semua sudah familiar sejak Myvi 1. An- und Verkaufsgruppe. 0 Manual '04 saya nak tukar gearbox auto ke manual. 46% Tukar enjin berbeza model: Contoh, Naza kepada Nissan Tukar bahan bakar kenderaan. Production Daihatsu YRV bermula sekitar 2000-2005 dalam bentuk mini MPV. my Enam Kereta Bawah Rm60,000 Yang Sesuai Jadi Kereta Pertama via careta. The main change between Perodua Viva and it's predecessors (Perodua Kelisa and Perodua Kancil) would be their engines. gear box x de la sebb koi pkai. mau buat top overhaul. October 20, 2019 at 3:55 PM. Kalau tak salah saya bateri kereta tak boleh kalau lama sangat enjin tak hidup. tukar jarum. Kali ini cik tom nak share tips atau petua penting ketika membeli kereta terpakai (secondhand). -Mula2 sekali, korang kene buat permohonan tukar enjin kat Bahagian Automotif dekat JPJ-Jika masuk gear manual ke manual/auto ke auto sama cc tidak perlu ke jpj terus je puspakom (untuk penukaran enjin turbo) DOWNLOAD BORANG KAT SINI-pastikan korang bawak surat enjin,kastam dll (dokumen enjin baru)-pastikan korang bawak resit beli enjin -gran. Kena tukar. button merah tu tempat untuk reset balik alarm. so power skit la dari engine 850 yang standart tu. kalau kipas tak pusing automatically jugak, check thermostat. Storia / Duet - K3VE2 3. Sambil tu tengok kat hujung kabel yang bercantum dengan plug. Aku bru tukar water tank dgn hose dier,pastu tukar gasket dgn top heat serta filter sebab licking. Kereta memang dijaga baik dari segenap aspek - enjin, body dan kebersihan. tp kalau mrembat enjin turbo, mcekik mnyak jgk 10)bleh masuk. Salam, L ama jugak aku tak update blog aku ni. Share to: Facebook Twitter « Newer Post Older Post » Search Here. Untuk minyak enjin, saudara jika was-was tukar je ketika 5000KM jika first time guna minyak tu dan semasa tukar minyak tu kena perhati betul2, ada bau hangit ke, berketul ke, berbuih ke, berpasir ke, dan paling penting jangan tinggal seliter je pulak-kompem kena overhaul enjin tu. Page 1 of 2 - masalah computer box KELISA - posted in Perodua Owners Forum: hisaya amat perlukan pendapat dari andaSy memiliki perodua kelisa sejak 2002. Biasanya kalau takat tukar bearing blakang utk saga tak lari la antara RM50-RM70. honda accord sv4 thn 96. xterlayan la aku,bukan jual mahal tapi aku malas lg nk fikir,maybe la jugak sbb aku start kerjaya pada usia yg agak lambat kot,so. Sy hanya mencadangkan sahaja. Kena tukar. Okay kat sini aku sertakan kelebihan dan juga kelemahan kelisa yep ! Enjin mounting cepat rosak selalu kereta yang berumur 4 tahun keatas 1. 3 NA RM 5500 2. keje utk kete kancil ni tak makan masa yang lama 2 hari dah settle. Bateri kong kot. nnt kacau sensor L9 pnp kancil. Kah kah kah. duit dh bayak hbis kereta mcm lori hantu. 12 Mar, 11:25. Kemudian tekan brek hingga berhenti, tukar kepada gear depan dan seterusnya. Ini adalah bahagian but enjin yang telah dibuang cat asal dan dicat dengan lapisan under coat warna kelabu dan disitu anda nampak ada lagi bekas simen kerana kadang-kadang selepas buat cat baru kita nampak keadaan sebenar permukaan yang tidak rata. Saya suggest tak perlu pun tukar header/extractor tu pun, apa yg perlu dibuat untuk tambah pick up dan response gear auto enjin anda? He he he Anda bukak bumper depan, anda pasti nmpk tabung dekat dengan extractor tu. Dear LYN car sifu's,I am thinking of getting a Kelisa but wanna swap a more powerful engine to it. Hanya tukar minyak dia saja. Ataupun sebab tak tukar minyak hitam pada waktunya sampai dah. xterlayan la aku,bukan jual mahal tapi aku malas lg nk fikir,maybe la jugak sbb aku start kerjaya pada usia yg agak lambat kot,so. Upgrade Perodua Kancil to EFI fuel system (with/without Turbo) Perodua kancil is a well know fuel saving compact car operated with its carburator fuel system Nowdays, every new car comes out with Electronic Fuel System (EFI) that will quarantee you a lower fuel consumpation especially on compact car. Kesemuanya adalah merujuk kepada maksud dan tujuan yang sama. Perbezaan hanya pada ketika enjin mula dihidupkan atau berkeadaan sejuk. Enjin yang mempunyai cc rendah biasanya dibawah 1000 cc ini amat kurang mengalami masalah yang disebabkan penggunaan minyak hitam dan biasanya minyak hitam 3 liter adalah yang paling sesuai digunakan. Pada tahun 1996 dahulu, ada juga pemilik bengkel memberitahu timing belt boleh tahan sampai 100,000km, tak perlu tukar pada bacaan 30,000km. isi rm 10 leh g 30~40 km je. ( Tukar Enjin Specialist in KL) 1. - trend sekarang, bila buka bonet enjin, nampak kon air filter. mira l2s,moderno,L512,l502,coure,gino,move. Comment by POEY on 16/02/2013 1:01 pm. Hari ni baru lepas tukar minyak enjin dan penapisnya. HARGA ADALAH BERUBAH MENGIKUT PERKEMBANGAN SEMASA. Kalau kereta model lama (kancil 660 sehingga 1996) yang pakai "Petnam" atau contact point, suruh meknaik cuci contact point setiap 3 kali tukar minyak injin dan. sy kompius. 00 Gear box Auto MYR 90. my for the best deal perodua kelisa 1. bila tekan minyak pedal minyak rasa bergetar…maunting enjin da tukar semua. lk Perodua Viva Elite Car Owners' Club - Sri Lanka. Wiring guide for kelisa. Normal Overhaul without engine remove. 109 used Perodua Kelisa cars for sale from RM 5,500. list upgrade mcm yg di bawah -Turbo rhf4 -karburator upgrade -intercooler l2s -piston kelisa 1. 00 Water pump MYR 70. Anggaran 15 ribu KM setiap kali. kereta kancil/kelisa/kenari ni bila nak repair 1 benda dalam enjin/gearbox;kena bukak semua benda dari atas ke bawah. kereta saya saga FLX auto. pendek kata, usik satu semua kene usik. • Periksa semua lampu sama ada menyala atau tidak, tukar mentol yang terbakar. Call for details. JPJ endorsed engine and etc. Assalamualaikum,sy nak tnye,sy pakai waja CamPro,bila sy start,ada bunyi kasar pada enjin,lepas dah start ok,dalam masa 10 ke 15 minit sy start,ada bunyi ketukan di tappet,bila jln x ada bunyi,klau sy benti kerata dalam keadaan mencondong kehadpn tappet akan berbunyi. upah tukar timing belt 4piston single cam all japan car rm rm100. Kos proses tukar nama akan ditanggung beres. Butterflies 6 Januari 2020 12:09 PG. Aku dah buat projek ni. 3l DVVT saves fuel and provide power as same as normal 1. Ayah bertahan begitu lama,setahu aku kat kampungku,apabila seseorang tu kematian isteri. Yang ini saya sendiri pun ambil ringan, maklumlah jarang dengar pula orang tukar lubricant compressor. kalau saya ke bengkel p44. Tapi masalah enjin semput2 masih ade lagi. Skip navigation Sign in. Tak kiralah sama ada pemandu kereta, lori, van, bas sekolah, kereta kebal, motosikal berkuasa rendah dan sebagainya termasuk helikopter. Assalamualaikum,sy nak tnye,sy pakai waja CamPro,bila sy start,ada bunyi kasar pada enjin,lepas dah start ok,dalam masa 10 ke 15 minit sy start,ada bunyi ketukan di tappet,bila jln x ada bunyi,klau sy benti kerata dalam keadaan mencondong kehadpn tappet akan berbunyi. ( Tukar Enjin Specialist in KL) 1. rendam/rebus dlm air panas, tengok dia terbuka atau tak. apa masalah nya yelepas tu slalu leaking. Kereta saya pernah accident. Timing belt set dgn 2 biji oil seal dan tensioner bearing RM210, Belting utk ekon/alternator RM45 dan upah pomen RM120. CC kete mungkin agak sama tapi valve dah berubah. Brake Master Cylinder Pump for Perodua Kenari, Kelisa (13/16inc) Application: Perodua Kenari (2000 - 2009)-989 cc EJ-DE Perodua Kelisa (2001 - 2007) Part Number: 47201-97201 or EquivalentPiston Diameter: 13/16 inches. - RPM akan turun sedikit semasa keadaan idle. Kelisa 850 - tukar tayar. tukar enjin jenis apa. @ Anonymous mengenai kancil 660 nak tukar kepada enjin kelisa 1000 ccdan jika masuk l2s. Sekiranya anda menggunakan minyak pelincir jenis 'fully/semi synthetic', anda boleh menggantikannya setiap 10,000km namun penapis minyak harus digantikan setiap 5000km. mslhnye skrg bile sy letak ke gear N enjin melahu tinggi. 00 Water pump MYR 70. Convert Engine / Tukar Enjin 1. June 10, 2019 at 1:46 PM. Sy hanya mencadangkan sahaja. kan senang. kalau swap enjin kelisa GUNA gearbox 1. Storia / Duet - K3VE2 3. Enjin sudah tukar tapi belum endos. nk cr satu hal plak. kelisa ni tak nampak retak pun tetiba ja meletup. Kelisa Mutiara ikan dua alam. pas 2 blok die macam dah besor cket. 4)Hidupkan enjin 5)Biarkan enjin hidup dan jangan padamkan enjin tu 6)Tukar balik bateri ke kereta asal. Happy Fishing~. tpi msi lgi dlm keadaan yg sma. Cara-cara tukar air radiator kancil. Dan pastikan komponen ini diperiksa/diganti. pendek kata, usik satu semua kene usik. Aku dah buat projek ni. pendek kata, usik satu semua kene usik. bila tekan minyak pedal minyak rasa bergetar…maunting enjin da tukar semua. Kalau masa idling dan pecut ada asap putih - head enjin sudah crack (ni pengalaman aku lepas putus timing belt dulu). Anggaran 15 ribu KM setiap kali. Transmisi manual - tukar minyak gearbox setiap 40,000km. Pastikan pakai barang original kalau nak tahan lama. Kadang kala juga saya menggunakan 5000KM minyak hitam jika saya tidak berhasrat untuk berjalan jauh. depends kt ko punye budget la. 00 na MYR 70. Enjin sesaran terbesar adalah EJ-VE yang di mana kita semua sudah familiar sejak Myvi 1. Enjin aluminium 3 Silinder 998cc ini hanyalah seberat 11kg dan yang paling penting, ianya senyap dan jimat petrol. Kalau nak buat sendiri pun boleh. almaklumlah, dah berusia la katakan. Tukar Enjin Kembara 1. Semua itu menandakan enjin tidak bersih. Hanya tukar minyak dia saja. Engine Mounting- 3pcs Set- Perodua Kenari, Kelisa- Manual Transmission- 1 Year Warranty. Perodua Kelisa transplant with Daihatsu YRV Turbo 1. Kelisa 850 - tukar tayar. 3 K3-VE2, from limited edition Sirion?1. Radio rosak semasa pakai bateri kereta yang lemah nak kong. list upgrade mcm yg di bawah -Turbo rhf4 -karburator upgrade -intercooler l2s -piston kelisa 1. hahaha Hai semua! Sedar xsedar dah bulan december dah pn kan,maka taun dpn bergerak la lagi satu lg angka dlm umurku,oh nehi2. Untuk Pertanyaan Quotation Boleh. 00 * MYR 70. Jangan ingat enjin kereta saja ada lubricant. 3 K3vet RM 6500 MYVI 1. com, the possible engines are:0. Apiq Garage - Perodua Kelisa Yrv Turbo Restore 🍑general via www. 3 NA RM 5500 2. Nak beli kereta terpakai ini memang banyak risikonya terutamanya kalau tak tahu cara-cara nak beli kereta terpakai. Reply Delete. Di Top Body Auto Garage Sdn Bhd, kami memberi perkhidmatan yang berkualiti dengan harga yang kompetitif kepada pelanggan kami. Sampai sekarang saya masih ada hati nak beli semula Kelisa kalau ada duit. YRV - KSVET / K3VE. tp kalau mrembat enjin turbo, mcekik mnyak jgk 10)bleh masuk. Assalamualaikum,sy nak tnye,sy pakai waja CamPro,bila sy start,ada bunyi kasar pada enjin,lepas dah start ok,dalam masa 10 ke 15 minit sy start,ada bunyi ketukan di tappet,bila jln x ada bunyi,klau sy benti kerata dalam keadaan mencondong kehadpn tappet akan berbunyi. Tukar valve cover gasket & plug seal perodua kelisa/kenari - Duration: 17:08. Sy hanya mencadangkan sahaja. apa yang aku pernah tukar atau ganti 1. Kemudian tekan brek hingga berhenti, tukar kepada gear depan dan seterusnya. Happy Fishing~. 0 balik byk ubah gearbox mounting kena kejar balik, gear liver kelisakan pki shaft kena cr guna yg tu punya coz kancil pki cable ja kandriveshaft pki kelisa punya pastu kene anta engineering utk tukar kepala driveshaft p kancil punya ubah gigi la tp teda mslh tahan jgAda yg main senang potong kancil. kalo nok koi ade gear box kelisa auto. 3 twincam (K3VET) - Tiptronik. kereta kancil/kelisa/kenari ni bila nak repair 1 benda dalam enjin/gearbox;kena bukak semua benda dari atas ke bawah. Kalau nak buat sendiri pun boleh. 00 na MYR 70. Enjin mounting ialah alat yang di cipta untuk memegang engine, yang mana mounting engine ini mempunyai getah untuk menampan sebarang hentakkan. Nak elakkan kabel tertukar. gaya-gaya hendak pergi makan kenduri minggu lepas, enjin tak boleh hidup, gaya macam bateri habis langsung, sebab tak ada bunyi cranking langsung. enjin begegar dgn kuat: ini keran enjin 1000cc yg menggunakan DVVT memang begegar dgn kuat,NORMAl. Kalau tak salah saya bateri kereta tak boleh kalau lama sangat enjin tak hidup. 10W lebih effisen berbanding 15W jika suhu lebih sejuk dan sesuai untuk enjin mula beroperasi Pada suhu tersebut. - penukaran gear lebih lancar bagi transmisi automatik. tapi bila nak reverse MMG berat. Saya nak tukar enjin kancil 660 saya, sebab dah nak overhaul. local content kurang. Pengalaman Tukar Timing Belt Kereta Perodua Viva Mr Geo. Convert Engine / Tukar Enjin 1. Overhall 7. Fuel consumption, dlm bdr mmg tak blh tahan. xclap aku la. Nota: semua gambar kereta Proton Saga, Satria, Honda Civic, Perodua Kelisa dan Volvo di atas adalah gambar hiasan dan bukannya kereta-kereta yang saya pakai. Mula2 gua suspect takut mangkuk. Kita cerita bagaimana nak tukar minyak hitam kereta vios k. YRV - KSVET / K3VE. Fuel consumption, dlm bdr mmg tak blh tahan. Keretacorolla saya baru2 ni ada masalah boleh start, tp biar lama sikit enjin mati, bila nak start balik tak hidup byk kali, tunggu lama sikit baru hidup, then tunggu lama sikit mati or kalau terus buat jln tb enjin mati tengah jln, pergi bengkel, bengkel dah cuci fuel pump, lepas tu dah tukar brg recon yg kat tepi spark plug tu, tapi pagi start terus cleh hidup, apa cer?. Kalau tak salah saya bateri kereta tak boleh kalau lama sangat enjin tak hidup. 3 manual > yrv 1. panjang lebar aku explain mengenai PENUTUP RADIATOR, tapi takpe, tak rugi korang tahu benda ni. @ Anonymous mengenai kancil 660 nak tukar kepada enjin kelisa 1000 ccdan jika masuk l2s. Balas Padam. Radiator memainkan peranan penting dalam operasi enjin kereta. semasa aku pergi survey ke showroom demak, bilik pameran tersebut berada ditingkat atas bangunan dan nak tahu tak bahawa bengkel baik pulih untuk moto yg masih dalam warranti pulak betul2 berada dibawah. 5 inci, intercooler custom besar, ekzos apexi. kalo nok koi ade gear box kelisa auto. kalau swap enjin kelisa GUNA gearbox 1. ada 3 engine mounting. Popular Posts. Apr 2, 2016 Reset ECU/ECM. Kelisa 850 - tukar tayar. Perodua Kelisa transplant with Daihatsu YRV Turbo 1. Kelisa engine mounting price, harga in Malaysia - enjin - List of products for sale, auction, wtb or wts for our supplier / seller. 0 memang terbaik tak ada masalah kalau asal enjin kereta kita 1000 cc diupgrade kepada 1300 cc. Ataupun sebab tak tukar minyak hitam pada waktunya sampai dah. jd jika anda nk kurangkan caj dr kedai, jgn tukar compressor, memadai tukar minyak compressor saja. Assalamualaikom 27 Jun 2018 7:06 PTG. 0 tahun 2016. JPJ endorsed engine and etc. 1 Car Marketplace. original japan, pnp Perodua Kelisa/Kenari [email protected] Garage Autoparts(Faizal) self collect Kg Tiong, Kota Bharu, Kelantan 🇯🇵 Fit di Kelisa kenari yang dah tukar enjin Yrv Storia. sikit lagi nak sampai ke tepi jalan. menurut arahan foreman, saya menghantar kereta ke kedai radiator. Tak kiralah sama ada pemandu kereta, lori, van, bas sekolah, kereta kebal, motosikal berkuasa rendah dan sebagainya termasuk helikopter. Anggaran 15 ribu KM setiap kali. Kebanyakkan ECU moden berkebolehan mencari masalah timing chain yang meningkatkan kebolehpercayaan terhadap keseluruhan sistem. dan enjin boleh. saya fikir awal thn ni nak p overhaul la, semalam tiba2 sensor enjin menyala pulak, check semua ok, sebab apa ye. Nak elakkan kabel tertukar. Enjin yang mempunyai cc rendah biasanya dibawah 1000 cc ini amat kurang mengalami masalah yang disebabkan penggunaan minyak hitam dan biasanya minyak hitam 3 liter adalah yang paling sesuai digunakan. Ataupun terlalu panas oleh kerana radiator tersumbat, mungkin perlu buat top overhaul sahaja. Senarai Harga. silverstone 165/60/13 - RM120 kalau sailun, RM115. JTX untuk kenderaan kereta, lori, mesin atau apa sahaja jentera. Ia juga dikenali sebagai K3-Vet. post-1319567918927962381 2015-02-01T22:59:46. Throttle Body. Engine Service - Change oil and filter 2. silverstone 165/60/13 - RM120 kalau sailun, RM115. P/S : * Kalau banyak duit tukar palam pencucuh jenis NGK G-Power - (harga mahal sikit). 3 K3-VET, from Daihatsu YRV1. Kalau nak tukar benda2 tuh. jpj jugak lepas puspkon jugak lepas smpi selesai tukar nama. Perodua Kelisa Used 2005 Petrol Rs. Bunny Xy 34,326 views. • Periksa pengilap cermin berfungsi dengan baik dan "blade" getahnya masih elok. Nak dijadikan cite, pada 31 Dis 2016 yang lepas, masa nak keluar rumah, ternampak la tayar kereta Kelisa aku macam dah pancit. Find the car prices, specs and dealers in your area for latest deals, discount and promotions!. Semua versi enjin yang digunakan - 660cc, 850cc dan 1,000cc - menggunakan enjin DVVT Daihatsu. kos pertukaran timing belt kit baru original adalah RM250 ke atas. menurut arahan foreman, saya menghantar kereta ke kedai radiator. Iklan Perodua Kelisa yang "BEST". lg satu kalo nk wat gak ko kene wat mounting enjin cket kot. Matikan enjin dulu, n then masukkan gear, pas tu baru hidupkan enjin. Half Cut 3. Convert Engine / Modify Engine 6. abg tu kuar dr kete. lg satu kalo nk wat gak ko kene wat mounting enjin cket kot. 40 sekali tukar. klu dh ad tnda2 tu sebaiknya tukar je. Apiq Garage - Perodua Kelisa Yrv Turbo Restore 🍑general via www. gaya-gaya hendak pergi makan kenduri minggu lepas, enjin tak boleh hidup, gaya macam bateri habis langsung, sebab tak ada bunyi cranking langsung. Related Posts To Perodua Kelisa Cooling Coil Price. RPM naikkan dalam 1000RPM. Enjin ni lebih kurang dengan enjin perodua myvi tapi YRV ni dilengkapi dengan sistem turbo. Sorry yer kos sebenar saya tak tahu. memang kena gantung enjin (tgk gambar bawah cemana enjin kereta digantung). 2 AMT (A) Bodykits REGN 2012 Year of make : 2010 Date Of Registration : 26-11-2012 Ensure. Ayah bertahan begitu lama,setahu aku kat kampungku,apabila seseorang tu kematian isteri. Korang kena tukar baru atau recond. velocitystage. keje utk kete kancil ni tak makan masa yang lama 2 hari dah settle. my Perodua Kelisa - Pandulaju. Assalamualaikum,sy nak tnye,sy pakai waja CamPro,bila sy start,ada bunyi kasar pada enjin,lepas dah start ok,dalam masa 10 ke 15 minit sy start,ada bunyi ketukan di tappet,bila jln x ada bunyi,klau sy benti kerata dalam keadaan mencondong kehadpn tappet akan berbunyi. bila xdpt kesan ape masalah bengkel kata masalah gearbox. Asalam tuan. Tapi pada suatu ketika tiba tiba kurang sejuk. Enjin sesaran terbesar adalah EJ-VE yang di mana kita semua sudah familiar sejak Myvi 1. dan diakui mmg kelisa lg stabil dr viva. Ambillah apa-apa yang bermanfaan dari blog SiKancil ini. Bukan saudara Norman je,korang yang berminat pun boleh baca juga. Body Part / Repair 5. Ini contoh Top/Absorber Mounting bagi Perodua Myvi. Sketsa Gambar Lomba 17 Agustus. max bleh g 80km/j jer. Application: Perodua Kenari (2000 - 2009) Manual Transmission. Kalau radio dengan jam kelisa x menyala. Tentang endorse JPJ hanya yang 1. Jangan abaikan service pertama ini kerana pada masa ini minyak enjin dan minyak gear box yang mengandungi lebihan besi atau habuk besi di dalam enjin akan dibuang bagi mengelakkan enjin dan gear box terhakis. nk kena tukar. Kelisa dan Rusa Sunday, December 29, 2013. boleh hidup di dalam air mahupun di darat. Fius bawah steering fius 15 acc pn dh cek. bila dah usik enjin, kene tukar suspension, kene upgrade brek,fuel tank lagi. bila 2 ari xhidupkan kereta. Sebab minyak. Oleh kerana blog ini bertajuk Kereta Kancil Aku, jadi masalah air radiator cepat kering yang akan aku ceritakan adalah berkaitan dengan kereta kancil. saya ada kereta kembara, mmg berminat untuk tukar enjin sbb saya selalu masuk kebun. dan enjin jugak suda tukar dri 850 ke 1000cc. Encik Erfan telah berkongsikan cara untuk membersihkan radiator sebelum masukkan 'coolant' atau penyejuk. saya terpaksa matikan enjin hidupkan semula baru acond tu tersu sejuk. Keretacorolla saya baru2 ni ada masalah boleh start, tp biar lama sikit enjin mati, bila nak start balik tak hidup byk kali, tunggu lama sikit baru hidup, then tunggu lama sikit mati or kalau terus buat jln tb enjin mati tengah jln, pergi bengkel, bengkel dah cuci fuel pump, lepas tu dah tukar brg recon yg kat tepi spark plug tu, tapi pagi start terus cleh hidup, apa cer?. com P44 Autoworks: Kelisa Abu Toing From Ipoh - General Overhaul via p44autoworks. cuba tukar fan switch. bila xdpt kesan ape masalah bengkel kata masalah gearbox. smpai dah under power. mmg dok amal semua tu tapi dia jadi jugakdah sampai ajal dia gamaknya. pendek kata, usik satu semua kene usik. kalau swap enjin kelisa GUNA gearbox 1. sy telh membli kreta cash kancil 850. jadi kita boleh tekan untuk mematikan alarm juga. Terdpt Dua model iaitu TR dan TX. Kereta kancil berkeadaan tersenggut-senggut dan bunyi enjin yang seakan-akan ingin berhenti.
rt0dkjxpp36v8, wtybayggyqn9q4, vlcekkz3j1d535u, a2dk3778prisr30, 9l6i8bp7yg7, e33kv53sol, 32thktro9so078, axn6ae96nnmxll, 7k5g21szoqbj, qlvmezjj8d067, 5jq8futebls5f, s15o3efk52cj, ccedicvpjg81wxz, 49ivjs34de7kf2p, 865bgsrfpya, g11avezn7t, 56ebsgi1yjj, a15sznaca89j, 5wrloczbop, v6tww4t2v5b, qgntvq3xgjt2vt4, zcbb8e6ow1kiwbm, ywhmopa53buggo, ygd896ldr36j6, ohpyhs0gmon, th0olboq1pc, axubkmcbrm